Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKonaković optužio SDA za izdaju države nakon izjava Safeta Softića

Konaković optužio SDA za izdaju države nakon izjava Safeta Softića

Reakcija Elmedina Konakovića

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković, reagovao je na nedavne izjave delegata SDA, Safeta Softića. Softić je optužio Klub Bošnjaka u Domu naroda da je svojim nedolaskom na sjednicu pokušao spriječiti usvajanje Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH.

Kritike na račun SDA

Konaković je oštro kritikovao SDA, nazivajući ih “lažljivcima okorjelim u svojim lažima” i optužio ih za izdaju države. On vjeruje da je stranka uzrok slabosti institucija BiH, te da su njihovi politički potezi srozali reputaciju države.

Optužbe o političkim trgovanjem

Prema Konakoviću, rukovodstvo SDA je trgovalo revizijom presude protiv Srbije, što smatra dodatnom izdajom. Pozvao je na preispitivanje politika koje su usvojene, ističući jednu od najvažnijih, Mostarski sporazum.

Spriječiti dalju degradaciju države

Konaković je također upozorio na stanje u kojem se nalaze institucije. Smatra da je potrebno zaustaviti dalju degradaciju države i obnoviti povjerenje među građanima. Njegove izjave ukazuju na hitnost promjene trenutnog političkog kursa.

Zaključak

Ova situacija ukazuje na duboke podjele unutar političke scene BiH. Neizvjesnost u političkim odlukama stvara dodatne tenzije i potrebe za jasnijim smjernicama u budućim pregovorima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -