Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu: Sunčana i topla jesen

Vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu: Sunčana i topla jesen

Trenutno stanje

U Bosni će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinama i uz riječne tokove, magla ili niska oblačnost prisutna su tokom prijepodneva. Naoblačenje se očekuje u večernjim satima, dok će Hercegovina uživati pretežno u suncu.

Temperaturne vrijednosti

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 7 i 11 stepeni. Na jugu će biti nešto toplije, sa minimalnim temperaturama do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura se kreće između 18 i 24 stepena, dok će na jugu dostići do 27 stepeni.

Trodnevna prognoza

U srijedu, 16. oktobra, u Bosni meteorolozi predviđaju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti sunčano uz malu oblačnost. Temperatura zraka kretat će se između 7 i 15 stepeni ujutro, a dnevna temperatura između 16 i 26 stepeni.

Četvrtak, 17. oktobar, donosi pretežno oblačno vreme sa mogućim slabljenjem kiše. Jutarnje temperature bit će između 8 i 17 stepeni, dok će dnevne vrijednosti biti između 15 i 21 stepen.

U petak, 18. oktobra, bit će pretežno oblačno s mogućim lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura će biti između 9 i 17 stepeni, a dnevna temperatura između 16 i 22 stepena.

Biometeorološka prognoza

Stabilizacija vremenskih prilika dovest će do dužih sunčanih intervala i porasta temperatura. Ovo će pozitivno utjecati na opšte zdravlje, smanjujući tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Savjetuje se slojevito odijevanje, obzirom na svježije jutarnje i večernje sate.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -