Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHOpćina Bužim najviše koristi od raspodjele namjenskih sredstava

Općina Bužim najviše koristi od raspodjele namjenskih sredstava

Raspodjela namjenskih sredstava

Na nedavnoj sjednici, Vlada Unsko-sanskog kantona odobrila je raspodjelu značajnih sredstava lokalnim zajednicama. Općina Bužim primila je najveći iznos, ukupno 510.000 KM.

Finansijska pomoć drugim općinama

Pored Bužima, značajne iznose dobili su i Bihać s 500.000 KM, Sanski Most sa 498.226 KM, te Cazin koji je dobio 469.000 KM. Bosanska Krupa će dobiti 374.000 KM, Ključ 349.825 KM, dok će Bosanski Petrovac primiti 298.519 KM.

Usmjerenost na infrastrukturne projekte

Ova namjenska sredstva bit će iskorištena za realizaciju kapitalnih projekata, posebno u oblasti infrastrukture i unapređenja javnih usluga. Premijer USK, Nijaz Hušić, istakao je značaj ovih ulaganja za ravnomjeran razvoj kantona.

Podrška lokalnim zajednicama

Hušić je naglasio da će Vlada USK nastaviti podržavati općine i gradove kroz ovakve projekte. Cilj je osigurati napredak u svim dijelovima kantona i poboljšati kvalitet života građana.

Ova sredstva predstavljaju značajnu podršku lokalnim zajednicama, omogućavajući im da nastave s unapređenjem infrastrukture i poboljšanjem usluga koje su od ključnog značaja za svakodnevni život stanovništva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -