Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHAmCham BiH podupire apel za obnovu infrastrukture nakon prirodnih katastrofa

AmCham BiH podupire apel za obnovu infrastrukture nakon prirodnih katastrofa

Hitna potreba za obnovom infrastrukture

Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH) iskazuje podršku Udruženju poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine (UPFBiH). Ova podrška dolazi u kontekstu tragičnih posljedica vremenskih nepogoda koje su pogodile područje Općine Jablanica. Restauracija željezničke i drumske infrastrukture postala je hitno pitanje zbog ozbiljnih gubitaka ljudskih života i ekonomske štete.

Ubrzanje administrativnih procedura

Članice AmCham BiH apeliraju za brže administrativne procese u kriznim situacijama. Kako bi se omogućila hitna intervencija, potrebno je ukloniti administrativne prepreke. Obnova infrastrukture nije važna samo za ekonomiju, već i za svakodnevni život građana.

Očekivanja od federalnih vlasti

Članice AmCham BiH trenutno trpe velike gubitke zbog oštećenja infrastrukturnih objekata. Očekuju promptnu reakciju i saradnju između federalnih i državnih vlasti. Neophodne javne nabavke moraju biti prioritet kako bi se riješila ova pitanja u što kraćem roku.

Izrada održivih rješenja

Uz to, AmCham BiH naglašava potrebu za razvojem održivih modela za brze intervencije u budućnosti. Ovakvi modeli omogućit će efikasnu reakciju nadležnih institucija i pružiti zaštitu stanovništvu i privredi tokom sličnih situacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -