Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHObavijest o kolektivnoj dženazi žrtvama poplava u Jablanici

Obavijest o kolektivnoj dženazi žrtvama poplava u Jablanici

Specialni režim saobraćaja na dan dženaze

Obavještavaju se svi građani koji planiraju prisustvovati kolektivnoj dženazi žrtvama poplava u općini Jablanica da će 15. oktobra 2024. godine biti primijenjen poseban režim saobraćaja. Ovaj režim stupa na snagu na osnovu saopćenja Operativnog centra civilne zaštite HNK.

Puštanje saobraćaja za vozila na dženazi

Saobraćaj na važnom putu M-17, Mostar-Jablanica, bit će pušten u periodu od 13:00 do 17:00 sati. Propuštat će se isključivo vozila za potrebe dolaska na dženazu, naglašava se u saopćenju.

Besplatan prijevoz željeznicom

Željeznice Federacije BiH pružaju besplatan prijevoz vozom na dan dženaze. Polazak iz Sarajeva je zakazan za 11:00 sati, s zaustavljanjem na nekoliko stanica. Dolazak u Jablanicu planiran je u 12:56, a povratak iz Jablanice u 17:00 sati.

Organizovano prisustvo dženazi

Građani se mole da dolaze organizovano i ostavljaju svoja vozila na označenim parking mjestima. Na taj način će se spriječiti saobraćajni kolaps. Također, važno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju i uputstva policije.

Vrijeme i mjesto dženaze

Klanjanje kolektivne dženaze planirano je za 15. oktobar 2024. godine u 14:00 sati na gradskom haremu Jasen. Ukop žrtava predviđen je na mjesnim mezarjima u Donjoj Jablanici i naseljima Djevor i Zlate.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -