Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSumnje u korupciju: Izvršni direktor KJKP Rad u centru skandala

Sumnje u korupciju: Izvršni direktor KJKP Rad u centru skandala

Istraga protiv Salamaovićevih aktivnosti

Alen Salamović, izvršni direktor KJKP Rad, sumnjiči se za fingiranje radnog staža i iskustva. Ova situacija izazvala je veliku pažnju javnosti i nadležnih institucija. Prema dostupnim informacijama, uprkos upozorenju Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo, on je imenovan za direktora preduzeća u februaru ove godine.

Nezakonita imovinska korist

Optužbe protiv Salamovića sugeriraju da je ostvario nezakonitu imovinsku korist. Prema procjenama, iznos te koristi prelazi 120.000 KM, što uključuje neosnovane mjesečne plate. Ako se optužbe pokažu tačnima, ovaj slučaj bi mogao imati ozbiljne posljedice za lokalne vlasti.

Inspekcija u stranačkim prostorijama

Neslužbene informacije ukazuju na to da su inspektori posjetili prostorije stranke NiP. Cilj posjete bio je utvrditi da li je Salamović obavljao stranačke funkcije, što bi bilo u suprotnosti s njegovom pozicijom direktora javnog preduzeća. Ova sumnja dodatno komplikuje njegovu situaciju.

Privođenje više osoba

Tužilaštvo Kantona Sarajevo privelo je osam osoba. Uz Salamovića, među uhapšenima su i bivša direktorica Vera Arnautović, bivši predsjednik Nadzornog odbora Reuf Sulejmanović, te članica NO Lejla Dragnić. Istraga se nastavlja, a javnost sa nestrpljenjem očekuje nove informacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -