Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHTanja Fajon dobitnica "Ključa Grada Sarajeva": Prijateljstvo i podrška BiH na evropskom...

Tanja Fajon dobitnica “Ključa Grada Sarajeva”: Prijateljstvo i podrška BiH na evropskom putu

Ministrica vanjskih poslova Slovenije dobila priznanje

Ovogodišnja dobitnica “Ključa Grada Sarajeva” je Tanja Fajon, ministrica vanjskih poslova Republike Slovenije. Odlukom Gradskog vijeća ovo prestižno priznanje dodijeljeno je Fajon u znak zahvalnosti za njen doprinos evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Važnost “Ključa Sarajeva” za Fajon

Fajon je istaknula da joj ovo priznanje predstavlja krunu njenog dugogodišnjeg zalaganja za evropsku integraciju Bosne i Hercegovine. U svojoj prvoj reakciji za “Avaz”, izjavila je da se osjeća počašćenom.

Fajon kao zagovornica BiH

Tanja Fajon je poznata kao hrabra zagovornica integriranja BiH i zapadnog Balkana u Evropsku uniju. Slovenia je, njenim naporima, igrala ključnu ulogu u historijskoj odluci Evropskog vijeća o početku pregovora s BiH, koja je donijeta u martu ove godine.

Fajon o svom odnosu prema Sarajevu

Ministrica je izrazila svoje zadovoljstvo posjetama Sarajevu, te je naglasila svoju posvećenost daljnjem radu na unapređenju života građana BiH. Izjavila je da BiH uvijek može računati na snažnu podršku Slovenije.

Planovi za budućnost

Tanja Fajon se nada da će, uz ovo priznanje, nastaviti da doprinosi razvoju Bosne i Hercegovine te njenom putu ka EU. Sa zadovoljstvom se vraća u Sarajevo, grad koji opisuje kao divan.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -