Ponedjeljak, 14 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVrijeme u Bosni i Hercegovini: Umjereno do pretežno oblačno sutra

Vrijeme u Bosni i Hercegovini: Umjereno do pretežno oblačno sutra

Vremenska prognoza za sutra

Sutra u Bosni očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinama će, prema prognozama, biti i magle. U Hercegovini se predviđa sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab, dolaziti iz južnih i jugoistočnih pravaca.

Temperature zraka

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 7 i 12 stepeni. Na jugu zemlje jutarnja temperatura može dostići i do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura će uglavnom biti između 17 i 22 stepena, dok će na jugu zemlje to biti i do 25 stepeni.

Specifičnosti u glavnom gradu

U Sarajevu će jutro biti pretežno oblačno, ali se kasnije može očekivati sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura bit će oko 7 stepeni, dok se najviša dnevna predviđa oko 20 stepeni.

Trenutne temperature u BiH

Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je većinom preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana zabilježen je porast naoblake, posebno na zapadu i jugozapadu Bosne.

Temperature izmjerene u 14:00 sati su sledeće: Bjelašnica 7 stepeni, Livno i Sokolac 17, Srebrenica 19, a najviša temperatura zabilježena je u Banja Luci i Mostaru sa 24 stepena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -