Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHTeške situacije u Konjicu i Jablanici nakon prirodne nesreće

Teške situacije u Konjicu i Jablanici nakon prirodne nesreće

Radovi na obnovi infrastrukture

Na području Konjica, građevinska operativa aktivno radi na sanaciji šteta. Angažirani su na lokalitetima Seonica, Trusina, Buturović Polje i Goransko Polje. Ovi koraci su nužni zbog posljedica nedavnih poplava.

Distribucija pitke vode

Prema saopštenju PVJ Konjic, odvoz i distribucija pitke vode obavljaju se svakodnevno. Voda se dostavlja na pogođena područja od 7 do 19 sati. Ova mjera je od ključne važnosti za zdravlje stanovnika.

Obnova električne energije

Sistem električne energije je uspostavljen u nekoliko naselja. Barama, Džanićima, Donjem Čažnju, Jaseniku, Požetvi, Slavkovićima, Dobričevićima, Kostajnici i Bukovlju ponovo su povezani sa strujom. Ipak, Gornje i Donje Višnjevice, Raotići, Budišnjoj Ravni, Ljesovini i Lukšijama i dalje su bez struje.

Prekid cestovne komunikacije

U općini Jablanica, cestovna komunikacija ostaje u prekidu. Električna energija je ponovo uspostavljena u svim naseljenim mjestima, osim u dijelu Donje Jablanice. Radnici Komunalnog preduzeća su angažirani na popravcima vodovodne mreže.

Akcije čišćenja i obnovljene usluge

Radnici BH Telecoma takođe rade na obnovi telekomunikacijskih mreža. Cestovne komunikacije su otežane, ali se aktivno radi na čišćenju i obnovi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -