Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPripreme za spašavanje i rehabilitaciju u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Pripreme za spašavanje i rehabilitaciju u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Stanje na ugroženim područjima

Iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona danas su stigli podaci o stanju na pogođenim lokalitetima. Gradski štab Grada Konjica aktivno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja.

Angažovanje resursa

Građevinska operativa je angažovana u mjestima kao što su Seonica, Trusina, Buturović Polje i Goransko Polje. Aktivno se koriste svi raspoloživi resursi za pomoć ugroženim stanovnicima.

Distribucija pitke vode

Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic redovno vrši odvoz i distribuciju pitke vode. Ove aktivnosti su organizovane od 07 do 19 sati, a odnosile su se na naselja pogođena prirodnom nesrećom.

Status električne energije

Električna energija je uspostavljena u naseljima Barama, Džanićima, i Donjem Čažnju. Ipak, Gornje i Donje Višnjevice te nekoliko drugih lokaliteta još uvijek su bez struje.

Pomoć u Jablanici

Na području Jablanice, snabdijevanje električnom energijom uspostavljeno je gotovo u svim naseljima. Radnici komunalnog preduzeća rade na popravci vodovodne mreže, dok se putne komunikacije čiste uz podršku volontera i mašina.

Održavanje infrastrukturnih puteva

Angažovane su domaće i strane mašine za održavanje lokalnih puta i stambenih objekata. Volonteri također pomažu u dostavi hrane i lijekova stanovnicima.

Saobraćajna regulativa

Prema rješenju Federalnog ministarstva prometa, magistralna cesta M-17 će biti otvorena od 19 do 07 sati. U suprotnom, saobraćaj će biti obustavljen tokom dana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -