Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHOpćina Velika Kladuša dodijelila stipendije za akademsku 2023/24. godinu

Općina Velika Kladuša dodijelila stipendije za akademsku 2023/24. godinu

Svečano potpisivanje ugovora o stipendijama

U subotu je u Centru za kulturu i obrazovanje „Zuhdija Žalić“ u Velikoj Kladuši održano svečano potpisivanje ugovora o stipendijama. Ove godine, pravo na stipendiju ostvarilo je 97 studenata, koji su se prijavili prema različitim kriterijima.

Finansijska podrška za studente

Općina Velika Kladuša izdvojila je ukupno 194.000 KM za stipendiranje. Ovo je dugogodišnja praksa lokalne vlasti koja, uprkos izazovima, nastavlja podržavati obrazovanje mladih.

Obraćanje zamjenice predsjedavajućeg

Zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća, Emina Ćehić, obratila se prisutnima. Istakla je važnost normalnog funkcionisanja vijeća i njegovog uticaja na rješavanje stipendija. Uz čestitke stipendistima, izrazila je želje za uspjeh u novoj akademskoj godini.

Pojedinosti o stipendijama

Ove godine predviđeno je 115 stipendija u iznosu od 200 KM mjesečno, koje će se isplaćivati tokom 10 mjeseci. Studenti su mogli aplicirati na osnovu različitih kriterija, uključujući izuzetno uspješne studente i socijalno ugrožene kategorije.

Podrška obrazovanju mladih

Dodjelom stipendija, Općina Velika Kladuša kontinuirano pruža podršku obrazovanju. Ove mjere su važan korak u jačanju lokalne zajednice kroz obrazovanje budućih generacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -