Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHFondacija Mozaik traži rješenje za online donacije u Federaciji BiH

Fondacija Mozaik traži rješenje za online donacije u Federaciji BiH

Humanitarne organizacije suočene s izazovima

Većina humanitarnih organizacija u Federaciji BiH ne može primiti donacije putem kartica. Ovo otežava prikupljanje sredstava potrebnih za podršku pogođenim zajednicama. Mnogi ljudi se oslanjaju na pomoć, a nedostatak online donacija dodatno komplikuje situaciju.

Inicijativa Fondacije Mozaik

Fondacija Mozaik aktivno radi na okupljanju relevantnih predstavnika vlasti i banaka kako bi se hitno našlo rješenje. Njihov cilj je omogućiti online kartično doniranje svim udruženjima i fondacijama u Federaciji BiH. Ova promjena mogla bi značajno povećati broj i ukupan iznos donacija za ugrožene.

Izjave predstavnika organizacija

Miroslav Valenta iz Caritasa Bosne i Hercegovine naglašava važnost online donacija. “Donacije putem interneta postale su neophodne za mnoge udruge. Ove metode pojednostavljuju procese prikupljanja sredstava i povećavaju transparentnost,” rekao je Valenta.

Meksiha Imamović iz Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS ukazuje na problem dodatnih troškova. “Mnoge donacije umanjene su zbog visoke bankovne provizije. Ovakva situacija vodi do smanjenja broja donacija tokom godina,” dodaje Imamović.

Potrebna promjena za bolju pomoć

Kako bi se poboljšala situacija, važno je pronaći rješenje koje će omogućiti jednostavnije doniranje. Olakšan pristup donacijama može značajno pomoći organizacijama koje pružaju podršku osobama u potrebi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -