Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVremenska Prognoza za Bosnu i Hercegovinu: Stabilno Vrijeme sa Maglom ujutro

Vremenska Prognoza za Bosnu i Hercegovinu: Stabilno Vrijeme sa Maglom ujutro

Današnje Vremenske Prilike

Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, Bosnu danas će obasjati niska oblačnost tijekom prijepodneva. U kotlinama i uz riječne tokove moguća je pojava magle. Tokom poslijepodneva očekuje se sunčanije vrijeme.

Stanje u Hercegovini

Hercegovina će uživati u pretežno sunčanom vremenu. Ipak, na sjeveru Hercegovine zabilježena su više oblačnosti prije podne. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 6 i 11 stepeni, dok će na jugu doseći i do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zabilježit će se između 15 i 20 stepeni, a na jugu i do 24 stepena Celsius.

Predstojeća Nedjelja

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme s malom do umjerenom oblačnošću. U jutarnjim satima, magla i niska oblačnost bit će prisutni u kotlinama i uz riječne tokove. Vjetar će biti slab, većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnje temperature zraka bit će između 5 i 10 stepeni, s južnim dijelovima gdje će doći do 14 stepeni. Dnevne temperature će se kretati između 18 i 24 stepena.

Početak Naredne Sedmice

Slične vremenske prilike očekujemo i na početku naredne sedmice. U ponedjeljak se prognozira prolazno naoblačenje s mogućim padavinama u Bosni, dok će Hercegovina zadržati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura bit će između 7 i 12 stepeni, dok će se na jugu kretati do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura će se kretati kako slijedi: 14 do 19, a na jugu do 24 stepena Celsius.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -