Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHUnapređenje hitne medicinske pomoći u Sarajevu: Novi uređaji za bržu dijagnostiku

Unapređenje hitne medicinske pomoći u Sarajevu: Novi uređaji za bržu dijagnostiku

Savremena oprema za Hitnu pomoć

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Vlada Kantona Sarajevo izvršili su značajna ulaganja u JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć “Prim.dr. Silva Rizvanbegović”. Ove nabavke uključuju višenamjenski ultrazvučni aparat, novi RTG aparat i laboratorijske uređaje za brzu dijagnostiku.

Potvrda v.d. direktora

Direktorica Hitne pomoći, Jasna Husejinbegović-Musić, izjavila je da su s ovim projektima zatvoreni svi planirani ciljevi za 2024. godinu. Ova ulaganja trebala bi pacijentima omogućiti bržu i kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

Nastavak podrške i rekonstrukcija objekta

Premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, i ministar zdravstva, Enis Hasanović, posjetili su Hitnu pomoć i potvrdili nastavak podrške zdravstvenim ustanovama. Najavili su rekonstrukciju kompletne zgrade Hitne pomoći kao sljedeći veliki izazov.

Prioriteti vlasti

Premijer Uk naglašava kako je podrška zdravstvenim ustanovama jedan od ključnih prioriteta. Nabavka savremenih uređaja neophodna je za bržu dijagnostiku i poboljšanje usluga za građane. Ova ulaganja pomoći će u osiguranju boljih uslova za medicinsko osoblje i optimalnu njegu za pacijente.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -