Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHHerojska akcija spasioca: Osmogodišnji dječak Edi Tufek spašen iz ruševina Donje Jablanice

Herojska akcija spasioca: Osmogodišnji dječak Edi Tufek spašen iz ruševina Donje Jablanice

Tragedija u Donjoj Jablanici

Osmogodišnji dječak Edi Tufek iz Donje Jablanice preživio je stravične poplave i klizišta koja su pogodila ovo područje prošle sedmice. Nažalost, u ovoj katastrofi izgubio je roditelje, ali zahvaljujući hrabrim mještanima i spasiocima, ostao je živ.

Potraga za Edijem

Ermin Begović, član Gorske službe spašavanja (GSS) Jablanica, ispričao je kako su spasilačke jedinice krenule u potragu za preživjelima. Kada su stigli do mjesta nesreće, vidjeli su veliku betonsku ploču pod kojom je plakala Edi. Koristeći poluge i maksimalnu snagu, uspjeli su ga izvući.

Heroizam na djelu

Begović je opisao kako je uhvatio Edija za noge i uspješno ga podigao. Dječak je počeo gubiti svijest, ali su spasioci, uključujući Sabahudina Spahovića, odmah reagirali i reanimirali ga. Nakon toga, dječak je prevežen u bolnicu u Mostaru.

Potraga za nestalima

Dženan Imamović i njegova kćerka Amina takođe su preživjeli pakao te noći. Dženan je istakao da su radovi na čišćenju terena u toku i da je važno pronaći preostale članove porodice. Mještani se i dalje bore s posljedicama ove tragedije, nadajući se da će pronaći svoje voljene.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -