Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometZmajevi protiv Njemačke: Ključna utakmica u Ligi nacija

Zmajevi protiv Njemačke: Ključna utakmica u Ligi nacija

Utakmica koja obećava

Danas će se odigrati važna utakmica između Bosne i Hercegovine i Njemačke u okviru Lige nacija. Utakmica počinje u 20:45 sati i biće prenosena na BHT 1. Također, ljubitelji sporta mogu pratiti tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Timovi na terenu

Reprezentacija BiH na terenu će izaći sa sljedećim igračima: Vasilj, Gazibegović, Barišić, Katić, Kolašinac, Bašić, Gigović, Burnić, Huseinbašić, Džeko i Demirović. Na klupi će biti Hadžikić, Zlomislić, Mujakić, Bičakčić, Tahirović, Kulašin, Tabaković, Omerović, Šarić, Hajradinović, Radeljić i Bajraktarević.

Nijemci donose jak sastav

Njemačka reprezentacija nastupa s Nübelem na golu, te Kimmichom, Rüdigerom, Tahom i Mittelstadtom u odbrani. U veznom redu su Gross, Andrich, Wirtz i Gnabry, dok napad predvodi Undav i Kleindienst. Na klupi se nalaze Baumann, Blaswich, Anton i ostali.

Rezultati iz prošlih mečeva

Podsjećamo, Zmajevi su u prva dva kola Lige nacija doživjeli poraze od Nizozemske rezultatom 5:2. Nakon toga, remizirali su s Mađarskom bez golova.

Šanse za uspjeh

Ova utakmica je ključna za vjerovatni nastavak na evropskoj fudbalskoj sceni. Ekipa bh. reprezentacije se nada da će pokazati bolju igru i ostvariti pozitivan rezultat protiv jakog protivnika poput Njemačke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -