Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHUpozorenje vozačima: Nestabilno vrijeme donosi opasnosti na putevima

Upozorenje vozačima: Nestabilno vrijeme donosi opasnosti na putevima

Potrebna opreznost na cestama

Zbog nestabilnog vremena i povremene kiše, kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan. BIHAMK je upozorio na povećanu opasnost od odrona i klizišta.

Obustave i ograničenja saobraćaja

Na područjima pogođenim poplavama i odronima zahtijeva se povećan oprez vozača. Moguće su obrušavanja tla i kamenja na kolovoz, kao i oštećenja površine.

Na magistralnom putu Jablanica-Mostar, dionica Jablanica-Potoci biće zatvorena od 07 do 19 sati. U tom periodu, sav promet bit će obustavljen. U večernjim satima, od 19 do 07 sati, saobraćaj će biti omogućen za sve kategorije vozila.

Alternativni pravci vožnje

Na putevima od Jablanice prema Blidinju saobraćaj je i dalje obustavljen. Vozačima se preporučuju alternativni pravci, uključujući Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar i Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Stanje na regionalnim putevima

Na putu Konjic-Borci-Ruište uočena je prisutnost mulja. Ipak, putnička i terenska vozila mogu prolaziti uz naizmjenično propuštanje.

Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč zabranjen je saobraćaj za vozila teža od 7,5 tona zbog oštećenja kolovoza.

Preporuke za vozače

BIHAMK savjetuje vozačima da prate informacije i upute lokalnih vlasti. U ovakvim uvjetima, opreznost i pažnja su od ključnog značaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -