Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDronovi u BiH: Kontroverze i reakcije na izjave ministra Heleza

Dronovi u BiH: Kontroverze i reakcije na izjave ministra Heleza

Goganovićeva sumnja u domaću proizvodnju dronova

U kontekstu nedavne priče o navodnoj proizvodnji dronova u Bosni i Hercegovini, zamjenik ministra odbrane Nermin Goganović izrazio je skepticizam. Njegov stav dijele mnogi vojni analitičari. Goganović je istakao da Ministarstvo odbrane nema nadležnost nad namjenskom industrijom, koja pripada entitetskim ministarstvima.

Reakcija ministra Heleza na novinarske kritike

Nakon objavljivanja članka portala Klix.ba, ministar odbrane Zukan Helez osudio je novinare. On je optužio medije da su “strani plaćenici” na platnom spisku Vučića i BIA-e. Goganović je reagovao na ove uvrede, naglašavajući pravo medija na slobodu rada.

Podrška novinarima i poziv na ostavku

Goganović je pružio podršku novinarima Klix.ba, ističući važnost njihove uloge i zakonskih prava. Iako su neki mediji o njemu objavljivali kontroverzne tekstove, on je umjesto napada slao demantije. On je prokomentarisao Helezovu objavu s dronom i predložio mu da podnese ostavku kao “najbolji penicilin za razdruživanje”.

Uvezeni dronovi umjesto domaće proizvodnje

Portal Klix.ba je nedavno objavio da su dronovi predstavljeni na Zeničkom privrednom sajmu zapravo uvezeni iz Kine, što je izazvalo burnu reakciju ministra Heleza. Umjesto željenog razgovora, novinari su se suočili s uvredama i klevetama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -