Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHUčenici iz Goražda učestvuju u "Školi kulture sjećanja"

Učenici iz Goražda učestvuju u “Školi kulture sjećanja”

Učešće srednjoškolaca u edukativnom programu

Učenici srednjih škola iz Goražda jučer su prisustvovali programu “Škola kulture sjećanja”. Ova aktivnost organizovana je od strane Memorijalnog centra Sarajevo. Oko 50 učenika prvih i trećih razreda pohađalo je Srednju tehničku školu “Hasan Hadžić”, Srednju stručnu školu “Džemal Bijedić” i Srednju mješovitu školu “Enver Pozderović”.

Obilazak historijskih lokaliteta

Učenici su posjetili mezarje Kovači, Muzej Heroja oslobodilačkog rata, te Edukativni centar u kući Sloboda. Muzejski pedagozi Irfan Gazdić i Amel Merdžanić održali su prvi zvanični historijski čas. Obilazak je nastavljen posjetom Tunelu spasa i lokalitetu Ratne džamije na Igmanu.

Važnost projekta za mlade

Direktor Memorijalnog centra, Ahmed Kulanić, istakao je značaj ovog projekta za mlade. On je naglasio kako je cilj razvijanje domoljublja i svijesti o herojima. Posjeta označava početak intenzivnog angažmana na edukaciji mladih.

Saradnja s drugim kantonima

Kulanić je također dodao da će ovakvi programi postati redovna praksa. Memorijalni centar planira uspostaviti saradnju sa drugim kantonima. Cilj je omogućiti učenicima iz cijele BiH sudjelovanje u “Školi kulture sjećanja”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -