Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVozači na oprezu: Pogođena područja zahtijevaju dodatnu pažnju

Vozači na oprezu: Pogođena područja zahtijevaju dodatnu pažnju

Povećana opasnost od odrona i klizišta

U oblastima pogođenim nedavnim poplavama, odronima i klizištima, vozače iz BIHAMK-a mole za poseban oprez. Opasnost od obrušavanja zemlje ili kamenja na kolovoz ostaje velika. Oštećenja na kolovozu dodatno otežavaju vožnju. Stoga je ključno pratiti informacije BIHAMK-a i izbjegavati rizična područja.

Obustave saobraćaja i alternativni pravci

Na putevima od Jablanice prema Mostaru i Blidinju, saobraćaj je obustavljen. Vozačima se preporučuju alternativni pravci: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar i Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Mulj i oštećenja na kolovozu

Na putu Konjic-Borci-Ruište, vozači se susreću s muljem. Putnička, kombi i terenska vozila mogu prolaziti naizmjeničnim propuštanjem. Regionalni put R-408 Drvar-Glamoč zabranjuje saobraćaj za vozila preko 7,5 tona do daljnjeg, dok su alternativni pravci aktivni.

Preporuke za vozače

Vozači se savjetuju da prate upute lokalnih vlasti i koriste alternativne pravce. Uvjeti vožnje su promjenljivi zbog nestabilnog vremena i povremene kiše. Oštećenja kolovoza, poput udarnih rupa, slabije su uočljiva, povećavajući rizik za vozače.

Sanacioni radovi i gužve

Sanacioni radovi su u toku na više magistralnih puteva. Na frekventnim dionicama poput Livno-Kamensko i Doboj-Gračanica, vožnja se odvija usporeno. Očekujte duže kolone na mjestima izvođenja radova.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -