Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHUstavni sud FBiH odbacio apelacije opozicije: Nova blokada Predstavničkog doma

Ustavni sud FBiH odbacio apelacije opozicije: Nova blokada Predstavničkog doma

Odbacivanje apelacija

Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine odbacio je sve četiri apelacije koje su podnijeli zastupnici SDA, Demokratske fronte (DF) i Stranke za BiH u Predstavničkom domu. Odluka o posljednjoj apelaciji donesena je u srijedu.

Optužbe opozicije

Opozicija je u apelacijama optuživala vlast za niz povreda Ustava i Poslovnika. Najviše pažnje izazvale su optužbe vezane za izbor sudije Ustavnog suda BiH. Unatoč tome, vlast ističe da su optužbe neosnovane.

Destruktivna opozicija

Vlasti su osudile djelovanje opozicije, nazvavši ih destruktivnima. Istakli su da su apelacije samo blokirale rad Predstavničkog doma. Na taj način, zastupnici opozicije su, prema njima, pokušali konstruirati narative o navodnoj izdaji.

Povjerenje u institucije

Nakon odluke Ustavnog suda, vlast upozorava na pokušaje negiranja presuda i podizanja sumnje u rad važnih institucija. Odbacili su optužbe i naglasili da se neće pokolebati pred blokadama opozicije.

Odgovornost i budućnost

Vlasti su naglasile da imaju odgovornost prema građanima i da će nastaviti raditi na oslobađanju države od korupcije i ucjena. Njihova svrha je unapređenje rada institucija i donošenje važnih odluka za Federaciju BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -