Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHEdin Mašić najnoviji načelnik Bugojna: Građani birali promjene

Edin Mašić najnoviji načelnik Bugojna: Građani birali promjene

Edin Mašić osvojio povjerenje građana

Edin Mašić, kandidat Trojke, osvojio je najviše glasova na nedavnim lokalnim izborima u općini Bugojno. Ova pobjeda predstavlja značajnu promjenu nakon dugogodišnje vlasti.

Reakcije iz Općinskog odbora SDP-a

Iz Općinskog odbora SDP-a Bugojno ističu da glasovi iz inostranstva ne mogu utjecati na konačne rezultate izbora. Naglašavaju da će zaštititi Mašićevu pobjedu od eventualnih pokušaja manipulacije.

Uloga CIK-a i zakonitost kandidature

Mašić je postupio u skladu sa Zakonom o državnoj službi FBiH i obavijestio općinu o svojoj kandidaturi. Sva potrebna dokumentacija poslana je Centralnoj izbornoj komisiji (CIK), koja je odobrila njegovu kandidaturu.

Općinsko rješenje i izazovi

Općina Bugojno donijela je rješenje koje odobrava Mašićevo odsustvo iz državne službe, nakon upozorenja kantonalne upravne inspekcije. Drugo, aktuelni načelnik Hasan Ajkunić potpisao je ovo rješenje, što je izazvalo polemike unutar lokalne vlasti.

Obećanja i budućnost općine Bugojno

Mašić i njegov tim poručuju da je vrijeme za promjene. Oni koji su se oslanjali na budžet bez rada, morat će se prilagoditi novim okolnostima. Općina Bugojno će, kako kažu, ponovo pripasti građanima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -