Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPovratak iz Gaze: Priča Khalida i njegove borbe za opstanak

Povratak iz Gaze: Priča Khalida i njegove borbe za opstanak

Evakuacija iz Gaze

U decembru prošle godine, iz ratom pogođene Gaze, prvo su u Bosnu i Hercegovinu evakuisana Khalidova dvoje djece. Nakon njih, u BiH su došli i supruga te još dvoje djece, među kojima je bila beba stara manje od godinu dana. Prije dva mjeseca, evakuacija je obuhvatila i samog Khalida.

Težak život u Gazi

Khalidova priča je izrazito dirljiva. Osam mjeseci je proveo u teškim uslovima bez osnovnih potrepština. Njegova kuća u Gazi srušena je na početku sukoba, što je značilo da je preživljavao u ekstremno teškim okolnostima sve do evakuacije.

Pomoć kuwaitskog investitora

Uspješnu evakuaciju porodice Khalid obezbijedio je kuvajtski investitor Hamad Alajmi. On je takođe osigurao smještaj za njih u BiH, posebno u općinama Jablanica i Konjic. Alajmi redovno šalje hranu, vodu i druge potrepštine za ljude u poplavljenim područjima.

Solidarnost i pomoć lokalnom stanovništvu

Bahrudin Bandić iz GSS Stanice Konjic istaknuo je da Khalid nesebično pomaže u dostavljanju potrepština onima koji su pogođeni poplavama i klizištima. Khalid je više puta pokazao emocije kada je vidio razorene kuće, podsjećajući ga na njegovu domovinu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -