Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHAlarmantna situacija u Starom Gradu: Otpad se odlaže u Bistrički potok

Alarmantna situacija u Starom Gradu: Otpad se odlaže u Bistrički potok

Upozorenje načelnika Starog Grada

Načelnik Starog Grada, Irfan Čengić (SDP), je iznio ozbiljne optužbe prema Općini Istočni Stari Grad. Naime, tvrdi da se otpad, nastao prilikom izgradnje zgrade, odlaže u Bistrički potok.

Posljedice odlaganja otpada

Čengić je upozorio da takvo ponašanje može izazvati iste probleme kakve su imali u Jablanici. Unatoč tome, Općina Stari Grad poduzima mjere čišćenja dijela Bistričkog potoka koji je u njenoj nadležnosti.

Legalnost izgradnje i odlaganja otpada

Načelnik je naglasio da su investitori dobili sve potrebne dozvole, ali se postavlja pitanje da li se radovi odvijaju u skladu s važećim propisima. Ova situacija dovodi u pitanje integritet cijelog projekta.

Ministarstvo reaguje

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Bojan Bošnjak (NS), najavio je krivičnu prijavu protiv Općine Istočni Stari Grad. Strahuje od negativnih posljedica ovog neodgovornog ponašanja.

Saglasnost Općine Istočni Stari Grad

Prethodni resorni ministar, Almir Bečarević (SBiH), ustupio je medijima dokument koji potvrđuje saglasnost Općine Istočni Stari Grad iz 5. jula 2023. za odlaganje otpada na spomenutoj lokaciji.

Pored toga, Bečarević je dostavio i dva dodatna dokumenta iz 11. i 12. septembra 2023. koju su izradile ministarstvo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -