Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSvečano otvaranje solarne elektrane "Green Vakuf Tešanj"

Svečano otvaranje solarne elektrane “Green Vakuf Tešanj”

Inauguracija solarne elektrane u Tešnju

Danas je na vakufskoj parceli u Tešnju svečano puštena u rad solarna elektrana pod nazivom “Green Vakuf Tešanj”. Ovaj značajan projekat realizovala je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini. Njegov cilj je uspostavljanje novog modela razvoja podrške vjerskom životu.

Planovi za budućnost

Zejnil Rebihić, predstavnik investitora, istakao je ambicije za nastavak sličnih projekata u budućnosti. On se zahvalio Medžlisu Tešanj na nesebičnoj podršci, naglasivši da bez njih ovo ne bi bilo moguće. Ovakvi projekti doprinose jačanju vakufske imovine i zajednice.

Obraćanja počasnih gostiju

Na svečanosti se obratio i prof. dr. Enes-ef. Ljevaković, zamjenik reisu-l-uleme. On je pojasnio da ovakve investicije predstavljaju unapređenje vakufske imovine. Takođe, zahvalio je općinskim organima za pruženu podršku tokom realizacije projekta.

Prisutni predstavnici zajednice

Na otvaranju su bili prisutni muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, koji je proučio dovu, te direktor Vakufske direkcije hfz. dr. Senaid Zajimović. Događaju su prisustvovali i drugi značajni predstavnici Medžlisa i Općine Tešanj.

Prezentacija budućih projekata

Nakon ceremonije, direktor Zejnil Rebihić održao je prezentaciju o aktuelnim projektima u toj oblasti. Ovaj događaj simbolično pokazuje napore Islamske zajednice u unapređenju vjerskog života i podršci lokalnoj zajednici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -