Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVijeće ministara imenovalo nove članove Vijeća RAK-a

Vijeće ministara imenovalo nove članove Vijeća RAK-a

Imenovanje članova Vijeća RAK-a

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je 4. marta 2024. godine usvojilo Prijedlog odluke o imenovanju sedam članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije (RAK). Među imenovanim članovima su Tomislav Volarić, Tanja Andrić, Iza Razija Mešević, Vjekoslav Čerkez, Damir Šehanović, Alma Čolo i Zoran Žuža.

Potvrda imenovanja u Parlamentu

Potvrda imenovanja ovih članova obavljena je 2. aprila 2024. godine od strane Predstavničkog doma BiH. Njihova imenovanja su finalizovana od strane Doma naroda, a ovaj korak učinjen je danas, šest mjeseci nakon prvog prijedloga.

Alma Čolo – bivša članica SDA

Jedna od zanimljivih figura među imenovanim članovima je Alma Čolo. Ona je bivša članica Stranke demokratske akcije (SDA) i trenutno se bavi advokaturom. Osim toga, prema dostupnim informacijama, ne aktivira se politički.

Stranački kadar u RAK-u

Direktor RAK-a je Draško Milinović, koji dolazi iz redova Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Ranije izvještaji sugerirali su da su mnogi stranački kadrovi zaposleni u ovoj agenciji.

Smanjenje članova iz RS-a

Iz Republike Srpske odlučeno je da se smanji broj članova iz ovog entiteta u Vijeću RAK-a. Sada su predstavnici iz RS-a samo Tanja Andrić i Zoran Žuža, što znači da jedan član dolazi iz Federacije BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -