Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDom naroda Parlamentarne skupštine BiH imenovao članove Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH imenovao članove Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije

Odluka o imenovanju članova Vijeća

Na nedavnoj sjednici, Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Prijedlog odluke o imenovanju članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije. Ova odluka dolazi kao rezultat inicijative Ministarstva komunikacija i prometa BiH, koje je aktivno radilo na ovoj temi.

Procedura imenovanja

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je 4. marta donijelo zaključak o imenovanju, temeljen na prijedlogu ad hoc Povjerenstva Parlamentarne skupštine. Ovim zaključkom, od 14 predloženih kandidata, Parlamentarnoj skupštini BiH predloženo je da imenuje sedam članova.

Imena novih članova

Među predloženim kandidatima nalaze se: Tomislav Volarić, Tanja Andrić, Iza Razija Mešević, Vjekoslav Čerkez, Damir Šehanović, Alma Čolo i Zoran Žuža. Ovi kandidati imaju bogato iskustvo u oblasti komunikacija i predstavljaju dobar izbor za Vijeće.

Uloga Vijeća Regulatorne agencije

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije igra ključnu ulogu u reguliranju medija i komunikacija u Bosni i Hercegovini. Njegovo funkcioniranje je od suštinskog značaja za održavanje slobode medija i profesionalizma u oblasti komunikacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -