Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSastanak dužnosnika BiH i Sjeverne Makedonije: Potvrda saradnje i EU integracija

Sastanak dužnosnika BiH i Sjeverne Makedonije: Potvrda saradnje i EU integracija

Čestitke predsjedniku Zelenskom

Na današnjem susretu, Lidija Krišto je uputila čestitke predsjedniku Ukrajine, Volodimiru Zelenskom. Čestitke su se odnosile na napredak Ukrajine na putu prema EU. Također, istaknula je organizaciju prve Međuvladine konferencije koju Bosna i Hercegovina planira održati do kraja ove godine.

Bilateralni susret s premijerom Sjeverne Makedonije

Tijekom samita, Krišto je imala i prvi bilateralni susret s premijerom Sjeverne Makedonije, Hristijanom Mickoskim. Ovo je bio njihov prvi sastanak otkako je Mickoski preuzeo funkciju prije nekoliko mjeseci.

Nakon razgovora, potvrđeni su iznimni bilateralni odnosi te prijateljska suradnja između dvije zemlje. Naglašena je potreba za daljnjim jačanjem privredne i ekonomske suradnje, kao i infrastrukture koja će povezati Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Makedoniju.

Opredijeljenost za članstvo u EU

Visoki dužnosnici BiH i Sjeverne Makedonije su se složili da će nastaviti raditi na ispunjavanju uslova za članstvo u Europskoj uniji. Obje zemlje nastoje iskoristiti prilike koje pruža Plan rasta i sprovesti potrebne reforme u svojim ekonomijama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -