Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHThunbergova optužila Njemačku za ućutkivanje aktivista na protestu

Thunbergova optužila Njemačku za ućutkivanje aktivista na protestu

Otpratna situacija u Njemačkoj

Nedavne izjave njemačkih vlasti izazvale su burne reakcije u javnosti. Savezna ministrica unutrašnjih poslova, Nancy Faeser, suočava se sa pritiscima da zabrani ulaz švedskoj aktivistici Greti Thunberg.

Izjava Trombova o mržnji prema Izraelu

Politikant Throm je za list Bild istakao da u Njemačkoj nema mjesta onima koji sakupljaju mržnju prema Izraelu. Njegove riječi ocrtavaju trenutnu atmosferu u vezi s protestima koji su planirani širom zemlje.

Protesti i njihovo otkazivanje

Organizatori propalestinskih protesta saopćili su da Thunberg planira prisustvovati demonstracijama na Univerzitetu u Dortmundu. Međutim, policija je otkazala događaj smatrajući da će prisustvovati više ljudi nego što je navedeno.

Thunbergova reakcija na društvenim mrežama

Thunberg je na Instagramu objavila video obraćanje, optužujući Njemačku da guši proteste protiv genocida i okupacije Palestine. Ogrnuta palestinskom kefijom, dodatno je naglasila važnost glasa aktivista u ovoj borbi.

Najava žalbe organizatora

Organizatori protesta nazivaju otkazivanje nepravednim i najavljuju žalbu na ovu odluku. Thunberg je prethodno bila u Njemačkoj 7. oktobra na protestima u Berlinu, povodom godišnjice sukoba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -