Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKrišto na Samitu Jugoistočne Evrope - Ukrajina u Dubrovniku

Krišto na Samitu Jugoistočne Evrope – Ukrajina u Dubrovniku

Učestvovanje Borjane Krišto

Predsjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, prisustvovala je danas 3. samitu Jugoistočna Evropa – Ukrajina u Dubrovniku. Ovaj važan događaj okupio je brojne lidere regiona i evropske zemlje.

Teme samita

Na današnjem samitu razgovaralo se o važnosti zajedništva evropskih zemalja. Posebna pažnja posvećena je odbrani i pomoći Ukrajini te ukrajinskom narodu. Integracija cijelog prostora u Evropsku uniju istaknuta je kao ključno sredstvo za očuvanje zajedničkih vrijednosti i prosperitet.

Krišto o evropskim vrijednostima

Borjana Krišto ponovila je opredijeljenost Bosne i Hercegovine prema evropskim vrijednostima. Istaknula je podršku Ukrajini i ukrajinskom narodu. “Naše zajedničke evropske vrijednosti okupljaju nas i kroz integraciju ćemo ostvariti naše težnje evropskog zajedništva,” kazala je Krišto.

Lideri koji su prisustvovali

Samitu su prisustvovali i predsjednici drugih zemalja, uključujući Andreja Plenkovića iz Hrvatske i Volodimira Zelenskog iz Ukrajine. Također su se obratili i lideri iz Slovenije, Srbije, Kosova, Crne Gore, Grčke i Bugarske.

Pogled ka budućnosti

Ovaj samit predstavlja ključni trenutak za jačanje odnosa između zemalja Jugoistočne Evrope i Ukrajine. Svi učesnici su saglasni da je potrebno raditi na jačanju zajedničke evropske pozicije pred izazovima koji su pred njima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -