Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIstraga o podmićivanju birača u Brčko distriktu BiH

Istraga o podmićivanju birača u Brčko distriktu BiH

Osumnjičeni za podmićivanje birača

Prema informacijama koje su potvrdili izvori za Klix.ba, sumnja se da je Alija Denjagić, aktuelni skupštinski zastupnik iz reda nacionalnih manjina, bio povezan sa krivičnim djelom. On je ranije bio predmet istrage zbog sličnog slučaja.

Pritvor za A. R.

Osnovni sud Brčko distrikta BiH odredio je jednomjesečni pritvor A. R. (46), osumnjičenoj za podmićivanje birača tokom lokalnih izbora. Tužilaštvo sumnja da je A. R. pokušala utjecati na birače da glasaju za nezavisnog kandidata.

Podmićivanje i saučesnici

A. R. je, po tvrdnjama Tužilaštva, predala 650 eura S. T. kako bi mu platila ‘sigurne’ glasače. U planu je bilo da se svakom glasaču isplati po 50 eura. Istražitelji vjeruju da su svi osumnjičeni imali prethodni dogovor o ovom nedjelu.

Akcija hapšenja

A. R. i njeni saučesnici, S. T. i S. D., uhapšeni su na dan izbora, 6. oktobra. Tokom hapšenja, policija je pretresla njihove stanove i oduzela predmete koji će poslužiti kao dokazi u istrazi.

Dalji postupak i potencijalne opasnosti

Tužilaštvo je zadržalo A. R. tokom 24 sata nakon hapšenja kako bi je ispitali u svojstvu osumnjičene. Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -