Četvrtak, 10 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSvjedočenja o zločinima u Skender-Vakufu i Travniku: Potresne ispovijesti

Svjedočenja o zločinima u Skender-Vakufu i Travniku: Potresne ispovijesti

Tragične ispovijesti svjedoka

Na suđenju za ratne zločine počinjene u Skender-Vakufu i Travniku, svjedoci su iznijeli potresne opise. Tijela članova njihovih porodica bila su neprepoznatljiva. Ana Cvitanović, koja je svjedočila, ispričala je svoju dramatičnu priču o bratu Luki Babiću.

Ružne uspomene iz prošlosti

Ana je navela da se 13. maja 1992. godine vratila kući. Njena majka joj je tada rekla da su došli po njenog brata, koji je ubrzo nakon toga bio zarobljen i ubijen. Tijelo njenog brata nije bilo moguće prepoznati u mrtvačnici.

Priče o zlostavljanju i ubistvima

Pero Stojak također je podijelio bolnu sudbinu svog brata Ive. Ivo je otišao na Galicu, ali nikada se nije vratio. Pero je saznao da su njegov brat i ostali iz vikendice ubijeni, dok su oni koji su se predali ostali živi.

Obitelj u agoniji

Ruža Rimac svjedočila je o otmici svog muža dok je ona bila na poslu. Nakon čekanja i trauma, saznali su da je njegov život ugašen. Prepoznala ga je na slici, a tijelo joj nije bilo dozvoljeno da vidi zbog lošeg stanja.

Optuženi za ratne zločine

Optuženi Boško Peulić i Davor Peulić, zajedno sa Petrom Đurićem, suočavaju se s teretom za ratne zločine. Optužnice se odnose na djela protiv civila i ratnih zarobljenika od maja do oktobra 1992. godine.

Vještak medicinske struke Džanan Berberović naveo je da svjedoci Esim Akeljić i Stjepan Dražetić nisu sposobni da svjedoče. Njihovi iskazi su uloženi u sudski spis, a nastavak suđenja zakazan je za 30. oktobar.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -