Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHProf. Bošković nova direktorica Regije 8 IEEE-a

Prof. Bošković nova direktorica Regije 8 IEEE-a

Prof. Bošković: Lider u električnom inženjeringu

Prof. dr. Bošković je istaknuta profesorica na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Njeno djelovanje obuhvata istraživanje i podučavanje u oblasti električnog inženjeringa. Njena ekspertiza je prepoznata na međunarodnom nivou, gdje doprinosi razvoju naprednih tehnologija.

Uloga u IEEE-u

Bošković je nedavno imenovana za direktoricu Regije 8 IEEE-a, koja obuhvata Evropu, Bliski Istok i Afriku. Ova regija predstavlja jednu od najdinamičnijih zajednica unutar IEEE-a. Uloga direktorice uključuje koordinaciju rada profesionalne zajednice i promicanje novih tehnologija.

Veze sa globalnim zajednicama

Kroz svoju karijeru, Bošković je uspostavila čvrste veze sa međunarodnim akademskim i tehnološkim zajednicama. Njen rad je značajan doprinos unapređenju tehničkih standarda i obrazovanju inženjera. Postala je prepoznata kao lider i stručnjak u svom polju.

O IEEE-u

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) je najveća svjetska profesionalna organizacija u oblasti tehnologije. S preko 400.000 članova u više od 160 zemalja, IEEE promoviše inovacije i unapređuje tehničko znanje kroz obrazovanje i standardizaciju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -