Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSNSD Suvereno Pobijedio na Lokalnim Izborima, SDS Doživio Pad Glasova

SNSD Suvereno Pobijedio na Lokalnim Izborima, SDS Doživio Pad Glasova

SNSD Osvojio Dominantne Pozicije

Na nedavnim lokalnim izborima, SNSD je ostvario značajnu pobjedu, osvojivši načelničke i gradonačelničke pozicije u 47 lokalnih zajednica. Ovaj uspjeh ukazuje na njihovu snažnu podršku među građanima.

SDS Ispod Očekivanja

Nasuprot tome, SDS je doživio ozbiljan pad. U 39 općina gdje su se kandidovali, pobijedili su u samo 12. Ovaj rezultat predstavlja značajan gubitak u odnosu na prethodne izbore.

Zadržali Važne Pozicije

Iako su izgubili mnoge glasove, SDS je zadržao ključne pozicije u općinama poput Šamca, Modriče, Bijeljine, Teslića, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada i Gacka. Lopare, posebno, imaju potencijal zbog otkrića litijuma.

Briga za Budućnost SDS-a

Predsjednik SDS-a, Milan Miličević, suočava se s izazovima. Rezultati u Banjoj Luci su zabrinjavajući, gdje su izgubili skoro 3.000 glasova u četiri godine. Na izborima 2020. godine osvojili su 3.864, a ove godine samo 1.040 glasova.

Problemi u Istočnoj Bosni

Lokalni ogranici SDS-a moraju objasniti gubitke u općinama Pale, Rogatica i Višegrad. Kumulativno, SDS je izgubio 2.197 glasova u ovim općinama. U Višegradu su pali s 1.172 na samo 387 glasova.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -