Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDr. Naser Macić o stanju u Općoj bolnici Konjic nakon poplava

Dr. Naser Macić o stanju u Općoj bolnici Konjic nakon poplava

Složena situacija u općini Konjic

Dr. Naser Macić, pomoćnik direktora Opće bolnice Konjic, podijelio je zabrinutost o trenutnom stanju u zdravstvenom sistemu. U intervjuu za “Dnevni avaz”, dr. Macić ističe da se ljudi iz poplavljenih područja svakodnevno javljaju za pomoć.

Opterećenja na zdravstvene radnike

Kako objašnjava dr. Macić, situacija je od petka izuzetno složena. Zdravstveni radnici suočavaju se s velikim opterećenjem zbog povećanog broja pacijenata. Konjic je posebno pogođen, s pacijentima koji dolaze iz poplavljenih područja, uključujući Buturović Polje i Jablanicu.

Trenutno stanje pacijenata

Na odjeljenju hirurgije i internog, ukupno se nalazi 12 pacijenata iz ugroženih područja. Svi pacijenti su u stabilnom zdravstvenom stanju, što je ohrabrujuće.

Održavanje zdravstvenih usluga

Dr. Macić se nada da će zdravstveni radnici i dalje moći odgovarati na potrebe svih pacijenata. “Svi radnici su na raspolaganju”, naglašava dr. Macić, pokazujući predanost i profesionalnost osoblja.

Zaključak

Iako se zdravstveni sistem suočava s izazovima, dr. Macić vjeruje da će Opća bolnica Konjic uspjeti pružiti potrebnu pomoć i podršku građanima u ovim teškim vremenima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -