Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHBudućnost Bosne i Hercegovine u RS: Ahmetović upozorava

Budućnost Bosne i Hercegovine u RS: Ahmetović upozorava

Rezultati izbora i situacija u RS

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Sadik Ahmetović, analizira posljednje izbore u Republici Srpskoj. Prema njegovim riječima, situacija za Bosnu i Hercegovinu u RS postaje alarmantna. Ahmetović ističe da sve manje ima prisutnosti Bosne i Hercegovine u ovom entitetu.

Ključne pobjede na izborima

Ahmetović smatra da je broj odbornika u općinama RS jedini pravi pokazatelj uspjeha na izborima. On naglašava važnost pobjede koju bi SDP mogao postići u Vukosavlju. Ta pobjeda je, prema njegovoj ocjeni, značajnija od mogućih uspjeha SDA u Gradačcu.

Gubici i loša politika SDA

U Srebrenici, Ahmetović ukazuje na gubitak glasova SDA, koji je rezultat loše politike stranke. On je zabrinut jer se pažnja stranačkih funkcionera usmjerava na uspjehe u Federaciji, dok se problemi u RS previđaju. Prema njemu, stabilnost države zavisi od onih koji se bore za Bosnu unutar RS.

Izbori kao nacionalni interes

Ahmetović naglašava da bi pobjeda trebala biti nacionalni interes. On upozorava na trenutnu situaciju u Srebrenici, gdje su kandidati iz RS imali manje glasova nego ranije. Posljednja pobjeda Ćamila Durakovića signalizuje da je trenutak za promjenu, što neće biti lako ostvariti bez usmjerene strategije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -