Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIzbori otkrili slabosti trojke i jačanje opozicije u BiH

Izbori otkrili slabosti trojke i jačanje opozicije u BiH

Na posljednjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, primijećeno je slabljenje trojke, posebno stranke NiP, dok su SDA i SBiH ostvarile rast. Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, tvrdi da će se NiP “prepoloviti” u odnosu na prošle izbore, naglašavajući trend nestanka te stranke.

Reakcija na katastrofu u Donjoj Jablanici

Izetbegović se osvrnuo na nedavne poplave koje su odnele najmanje 20 života. On smatra da je sistem zakazao, jer su najave o teškim padavinama postojale. “Bilo je najava, a prave reakcije nije bilo”, istakao je.

Jačanje SDA u Sarajevu

U intervjuu, Izetbegović je govorila o jačanju SDA u glavnom gradu. On tvrdi da su povećali broj vijećnika, dok SPD i Naša stranka beleže pad. “SDA se vraća u ključne općine”, dodao je Izetbegović.

Politička situacija i EU put

Osim političke analize, Izetbegović se bavio i pitanjem evropskog puta Bosne i Hercegovine. Naglasio je da je potrebno sprovesti presude Ustavnog suda, kako bi se obezbijedila sredstva iz EU.

Očekivanja i izazovi

Izetbegović smatra da će pritisak na Dodika rasti, te da će on na kraju morati popustiti. “Vrijeme je da se nacionalne stranke usklade s realnošću”, zaključio je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -