Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSavjeti za vozače: Oprez na putevima zbog kiše i vjetra

Savjeti za vozače: Oprez na putevima zbog kiše i vjetra

Uslovi vožnje u Bosni i Hercegovini

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po vlažnom ili mokrom kolovozu. Vozačima se skreće pažnja na mjestimične jake udare vjetra. Također, povećana je opasnost od odrona na putnim dionicama.

Promjene u režimu saobraćaja

Režim saobraćaja je izmijenjen na pojedinim dionicama koje su pogođene poplavama i klizištima. Vozačima se preporučuje praćenje informacija iz IC BiHAMK-a, kao i izbjegavanje rizičnih područja.

Obustave saobraćaja

Na dionicama od Jablanice prema Mostaru i Blidinju obustavljen je saobraćaj. Alternativni pravci uključuju Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar i Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Otežano saobraćanje na ključnim dionicama

Na putu Konjic-Jablanica saobraćaju putnička i teretna vozila bez prikolice. Na dionici Konjic-Borci-Ruište ima mulja, ali vozila mogu prolaziti. Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč, saobraćanje je zabranjeno za vozila preko 7,5 tona.

Radovi na putu i ograničenja brzine

Zbog radova na vijaduktu Reljevo, saobraćaj je ograničen na jednoj traci. Također, na magistralnim putevima Matuzici-Doboj i Vitez-Kaonik saobraća se usporeno tokom radova.

Stanje na graničnim prijelazima

Na graničnim prijelazima nema zadržavanja za putnička vozila. Međutim, zabranjen je prolaz za teretna vozila preko 5 tona na prelazu Karakaj kod Zvornika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -