Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHU BiH danas oblačno vrijeme sa lokalnim padavinama i pretežito razvedravanje

U BiH danas oblačno vrijeme sa lokalnim padavinama i pretežito razvedravanje

Prognoza vremena za danas

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje sa sjeverozapada. Tijekom prijepodneva, očekuju se kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje.

Moguća grmljavina na jugu

Na jugu BiH, postoji mogućnost lokalne grmljavine. Poslije podne, slab pljusak može se dogoditi na sjeveru Hercegovine i jugoistoku Bosne.

Jače padavine u Hercegovini

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, očekuju se jače padavine. Količina padavina u ovim regionima kretat će se između 30 i 60 litara po kvadratnom metru, dok će lokalno biti i do 80 l/m².

Vjetrovito, ali umjereno

Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 12 do 18 stepeni, dok na jugu može dosegnuti i do 20 stepeni.

Upozorenje zbog obilnijih padavina

Za područje zapada, sjevera i istoka Hercegovine, kao i jugozapadnog dijela centralne Bosne, do 10 sati na snazi je narandžasto upozorenje zbog obilnijih padavina.

Vrijeme u Sarajevu

U Sarajevu, prijepodne će biti pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Poslije podne, očekuje se prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura bit će oko 14, a dnevna oko 21 stepen.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -