Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHHitni Planovi za Normalizaciju Stanja nakon Poplava u HNK

Hitni Planovi za Normalizaciju Stanja nakon Poplava u HNK

Razgovor o Saobraćajnoj Infrastrukturi i Psihološkoj Pomoći

Na poslednjoj sjednici Štaba za koordinaciju aktivnosti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu razmatrano je stanje saobraćajne infrastrukture. Članovi su diskutovali o planu zbrinjavanja materijala i važnosti pružanja psihološke pomoći stanovništvu. Ove mjere su vitalne za oporavak zajednica pogođenih nedavnim poplavama.

Procjena Štete i Potrebne Aktivnosti

Načelnik općine Jablanica, Damir Šabanović, zajedno sa pomoćnikom načelnika Službe civilne zaštite i vatrogastva Konjic, Huseinom Hodžićem, te načelnicom Uprave civilne zaštite Mostara, Arnelom Voljevićem, informisali su članove o stanju na terenu. Štab je odlučio da nadležna ministarstva hitno pripreme procjenu pričinjene štete.

Plan za Oporavak i Sanaciju Infrastrukture

Kako bi se normalizovalo stanje u područjima pogođenim katastrofom, potrebne su aktivnosti iz svake nadležnosti. Štab će takođe izraditi plan aktivnosti i procjenu sredstava potrebnih za sanaciju saobraćajne i druge infrastrukture koja zahtijeva duži vremenski rok za oporavak.

Članovi Štaba i Njihove Nadležnosti

Štab predvođen predsjednicom Vlade HNK-a Marijom Buhač obuhvata ministre finansija, prometa, privrede, građevinarstva, MUP-a, zdravstva, poljoprivrede, kao i gradonačelnike Mostara, Konjica i Jablanice. Svi su svesni ozbiljnosti situacije i hitnosti potrebnih mjera.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -