Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHOtvorena vrata ka budućnosti: Izgradnja zgrade Akademije scenskih umjetnosti u punom jeku

Otvorena vrata ka budućnosti: Izgradnja zgrade Akademije scenskih umjetnosti u punom jeku

Novine u izgradnji Akademije scenskih umjetnosti

Izgradnja zgrade Akademije scenskih umjetnosti (ASU) postavlja temelje za modernu instituciju koja će služiti kao centar izvrsnosti. Ova akademija će se fokusirati na inovacije i kreativnost u oblasti scenskih i vizualnih umjetnosti u Bosni i Hercegovini i regiji.

Izazovi u prethodnim fazama

Iako su radovi na izgradnji ovoga objekta nailazili na brojne izazove iz ranijih faza, Vlada Kantona Sarajevo ostaje odlučna. Premijer Nihad Uk je potvrdio da se svi izazovi nastoje prevazići kako bi objekat bio stavljen u funkciju što je prije moguće.

Novi koraci ka finalizaciji

Nova faza radova obuhvata izvođenje zanatskih i instalaterskih radova. Ova faza predstavlja važan korak prema konačnom završetku izgradnje. Budžeti za 2025. i 2026. godinu planiraju osigurati potrebna sredstva za useljenje Akademije i početak rada u novim uslovima.

Jedinstven prostor za razvoj talenata

Premijer Uk je naglasio značaj nove zgrade kao jedinstvenog prostora za razvoj talenata. Također, zgrada će podići standarde u obrazovanju i otvoriti nove prilike za buduće generacije pozorišnih i filmskih radnika.

Partnerstvo za uspjeh

Vlada Kantona Sarajevo je investitor ovog značajnog projekta, a firma Neimari d.o.o. je izabrana kao izvođač radova. Implementacija se odvija u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini. Nadzor nad projektom vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -