Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHZapočela treća faza izgradnje Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu

Započela treća faza izgradnje Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu

Izgradnja ASU dobija novi zamah

Potpisan je ugovor vrijedan 2,6 miliona KM između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i izvođača radova. Ovaj korak omogućava nastavak treće faze izgradnje Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu (ASU), saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Temelji moderne Akademije

Finalizacija izgradnje zgrade ASU postavlja temelje za modernu akademiju. Ovaj centar će predstavljati izvor izvrsnosti, inovacija i kreativnosti u scenskim i vizualnim umjetnostima u BiH i regiji.

Prevazilaženje izazova

Vlada Kantona Sarajevo nastavlja raditi na prevazilaženju izazova iz prethodnih faza izgradnje. Premijer Nihad Uk je istakao odlučnost Vlade da što prije okonča projekt i stavi objekat u funkciju.

Nova faza radova

Treća faza obuhvata izvođenje zanatskih i instalaterskih radova. “Planiramo osigurati potrebna sredstva kroz budžete za 2025. i 2026. godinu”, rekao je Uk.

Zgrada kao jedinstven prostor za talente

Premijer je dodao da će zgrada ASU postati prostor za razvoj talenata i podizanje obrazovnih standarda. Očekuje se da će to stvoriti nove prilike za buduće pozorišne i filmske radnike.

Partneri u projektu

Investitor projekta je Vlada Kantona Sarajevo, dok je izvođač firma Neimari d.o.o. Projekat se realizuje u saradnji s UNDP-om, a nadzor vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -