Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHBećirović o Katastrofalnim Poplavama i Vanjskoj Politici BiH

Bećirović o Katastrofalnim Poplavama i Vanjskoj Politici BiH

Katastrofalne poplave u Bosni i Hercegovini

Na samom početku svog izlaganja, lider Bećirović se osvrnuo na teške poplave koje su pogodile našu zemlju. Ove katastrofalne prirodne nesreće uništile su živote i domove mnogih građana.

Solidarnost građana

“Nažalost, prije pet dana Bosnu i Hercegovinu je pogodila katastrofalna prirodna nesreća. Razorne poplave i klizišta zahvatile su više gradova i mjesta”, rekao je Bećirović. Naglasio je kako je materijalna šteta ogromna, ali su građani pokazali veliko srce i solidarnost.

Zahvalnost za međunarodnu pomoć

Bećirović je izrazio zahvalnost za svu pomoć koju je Bosna i Hercegovina primila tokom ovih teških trenutaka. Brza reakcija i međunarodna podrška imaju ogroman značaj za građane.

Fokus na prevenciju prirodnih katastrofa

Bećirović je istakao kako tragedije poput ovih pokazuju potrebu za većim fokusom na prevenciju i smanjenje rizika od prirodnih katastrofa. Svi moramo raditi zajedno kako bismo zaštitili našu zajednicu.

Vanjska politika BiH

Osim o poplavama, Bećirović je govorio o vanjskoj politici Bosne i Hercegovine. Naglasio je važnost poštovanja nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Regionalna saradnja i EU integracija

Bećirović je istakao kako će Bosna i Hercegovina nastaviti aktivno podržavati regionalnu saradnju. “Uključit ćemo se u Brdo-Brijuni proces kako bismo se pozicionirali kao konstruktivan partner,” dodao je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -