Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHOslobađanje od poplave: Volonteri i mještani vraćaju nadu u normalan život

Oslobađanje od poplave: Volonteri i mještani vraćaju nadu u normalan život

Herojski trud nakon poplave

Stotine volontera, pripadnika Oružanih snaga BiH i mještana marljivo rade na čišćenju svojih domova. Njihov cilj je vratiti se normalnom životu što je prije moguće. Iako se suočavaju s teškim uvjetima, podrška iz lokalne zajednice ne prestaje.

Sjećanja na strašnu noć

Jedna od žrtava poplave, Anica Horoz, prepričava svoju dramatičnu noć. Probudila se u tri sata iza ponoći kada su vodene bujice opkolile njezinu kuću. “Mislila sam da kiša pada, dok nisam osjetila miris rijeke”, izjavila je Horoz.

Kada je napokon upalila svjetlo, shvatila je da je okružena vodom dubokom više od jednog metra. “Ustali smo i pokušali držati vrata, ali voda je bila prejak protivnik,” dodala je. U kući su proveli pet sati u vodi prije nego što su uspjeli pronaći izlaz na kuhinjski krov.

Solidarnost u teškim vremenima

Unatoč strahu i neizvjesnosti, Horoz se osjeća zahvalno. “Sretni smo da smo izvukli živu glavu. Ljudi sa svih strana nude pomoć, hranu, odjeću i novac,” ističe ona. Takva solidarnost daje nadu onima koji su pretrpjeli štetu.

Magdalena Cvitković također se suočava s posljedicama poplave. Podnijela je zahtjev općini za naknadu štete, kao i njeni komšije. Ističe da su događaji te noći bili dramatični, iako se sve činilo kao obična kiša.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -