Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHProblemi sa čistoćom Bistričkog potoka i kamenolom na ulazu u Sarajevo

Problemi sa čistoćom Bistričkog potoka i kamenolom na ulazu u Sarajevo

Redovno čišćenje Bistričkog potoka

Na nedavnoj press konferenciji, Irfan Čengić je razgovarao o problemima sa čistoćom Bistričkog potoka. Iako se lokalitet redovno čisti, Čengić ističe da situacija nije jednostavna. Potok se nalazi na granici između dva entiteta, što otežava rješavanje problema.

Povezanost sa entitetom RS

Čengić je naglasio da se trud za čišćenje često dovodi u pitanje zbog neodgovarajućih radnji iz entiteta RS. “Koliko god čistili, problem ostaje dok god zagađenje dolazi iz drugog entiteta,” rekao je Čengić. Prema njegovim riječima, informisao je premijera i relevantne institucije o situaciji.

Kamenolom i nelegalne deponije

Obraćajući se medijima, Čengić je spomenuo i kamenolom na ulazu u Sarajevo. Prema njegovim saznanjima, kamenolom se širi na područje koje je pod nadležnosti Sarajevo Šuma. Također, upitno je posjeduju li potrebne dozvole za rad.

Procjena nelegalnog deponovanja

Prema procjeni iz 2022. godine, koju je izradila nadležna inspekcija, došlo je do nelegalnog deponovanja otpada u Bistrički potok. Ove informacije dodatno komplikuju situaciju i zahtijevaju hitnu akciju nadležnih tijela.

Izgradnja “Trebević Hillsa”

Čengić nije propustio spomenuti ni izgradnju “Trebević Hillsa”. Iako posjeduje sve potrebne dozvole, postavlja se pitanje da li se radovi odvijaju u skladu s zakonom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -