Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSjednica Doma naroda nije održana zbog kontroverznog prijedloga zakona

Sjednica Doma naroda nije održana zbog kontroverznog prijedloga zakona

Na današnjoj sjednici Doma naroda, koja nije održana, prijedlog zakona SDS-ovog delegata Želimira Neškovića bio je u središtu pažnje. Članovi Kluba bošnjačkog naroda zahtijevali su da se ovaj prijedlog skine s dnevnog reda.

Reakcija Džaferovića na prijedlog zakona

Šef Kluba bošnjačkog naroda, Šefik Džaferović, jasno je stavio do znanja da neće učestvovati u radu sjednice. On je naglasio da sve dok se taj “sramni prijedlog” nalazi na dnevnom redu, bošnjački članovi neće biti prisutni.

Opasnosti od usvajanja zakona

Džaferović smatra da je suvišno objašnjavati opasnosti koje donosi usvajanje ovog zakona. “Taj zakon predstavlja težak udar na ustavni poredak BiH”, izjavio je on.

On također naglašava da uvođenje etničkog glasanja u Ustavni sud nije u skladu sa Ustavom BiH.

Izražena saučešća i najava hitne sjednice

Na početku obraćanja, Džaferović je izrazio saučešće porodicama stradalih u nedavnim poplavama te ukazao na propust Vijeća ministara BiH, koje nije proglasilo dan žalosti.

Predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović najavio je hitnu sjednicu koja će se održati u četvrtak u 12 sati. Na toj sjednici bit će razmatrani materijali o ratifikaciji sporazuma, kao i pitanja vezana za Berlinski proces.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -