Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNova faza predškolskog odgoja: Otvoreni vrtići u KAntonu Sarajevo

Nova faza predškolskog odgoja: Otvoreni vrtići u KAntonu Sarajevo

Značajan korak za predškolski odgoj

Otvaranje novog vrtića u naselju Šip predstavlja ključni korak u radu Vlade Kantona Sarajevo i Općine Centar. Ova inicijativa dolazi u okviru aktivnosti Ministarstva za odgoj i obrazovanje, na čelu sa ministricom Mijom Hota-Muminović.

Porast broja vrtića

Ministrica Hota-Muminović istakla je da su u prošlom periodu registrovana četiri nova vrtića pri Javnoj ustanovi “Djeca Sarajeva”. Također, dodala je da je otvoreno 22 nova privatna vrtića. Ovaj rast obuhvata predškolskog odgoja je značajan.

Sufinansiranje i podrška od Vlade

Vlada KS planira izdvojiti 12 miliona KM za sufinansiranje rada vrtića. Ova sredstva doprinose povećanju obuhvata djece u predškolskom obrazovanju za više od četiri hiljade mališana.

Dalje ulaganje u infrastrukturu

Premijer Uk naglasio je da je otvaranje novog vrtića samo jedan u nizu planiranih projekata. Osim subvencioniranja privatnih i državnih vrtića, Vlada radi na poboljšanju kvaliteta života u kantonu.

Projekti u budućnosti

Načelnik Mandić je također naglasio da je ovo prva faza realizacije projekta. Uskoro se planira proširenje vrtića i uređenje igrališta, što će dodatno poboljšati uslove za najmlađe.

Ova zajednička aktivnost između Vlade KS i Općine Centar pokazuje predanost unapređenju obrazovanja i osiguranju boljih uslova za djecu u Kantonu Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -