Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHTragedija u Buturović Polju: Potraga za nestalim osobama se nastavlja

Tragedija u Buturović Polju: Potraga za nestalim osobama se nastavlja

Teška situacija u Konjicu

Buturović Polje kod Konjica pogođeno je velikim poplavama koje su prouzrokovale teške ljudske gubitke. Nažalost, još uvijek se traga za nekim nestalim osobama. Nedim Haketa, koji već tri dana traži svog amidžu i strinu, podijelio je svoja iskustva sa portala “Avaz”.

Nedostatak organizacije i stručnog vođenja

Haketa je istakao da je situacija haotična i da nedostaje konkretna organizacija. Critizirao je Huseina Hodžića, načelnika štaba Civilne zaštite, ističući da nije stručan za ovo što radi. Prema njegovim riječima, sam traži tijela po ruševinama jer hodžič nije dopustio mašinama da prekopavaju teren.

Pomoć stiže iz susjednih zemalja

Iako su ekipe iz Hrvatske, Slovenije i Srbije došle da pruže pomoć, situacija se ne poboljšava. Haketa tvrdi da prioritet Civilne zaštite nije potraga za tijelima, već raščišćavanje puteva. Naglasio je da se mnogi ljudi nude da pomognu, ali im Hodžić ne dopušta.

Strah od nove katastrofe

Stanovnici se boje najavljenih kiša, koje bi dodatno pogoršale situaciju. Haketa je, u potrazi za rješenjima, iznajmio bagere iz Tuzle i pozvao stručne ljude da dođu i pomognu. Ukoliko se nastavi ovako, i najmanja kiša bi mogla izazvati još veću katastrofu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -