Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPenzioneri iz Mostara pomažu kolegama pogođenim poplavama i klizištima

Penzioneri iz Mostara pomažu kolegama pogođenim poplavama i klizištima

Donacija za ugrožene udruge

Na vanrednom zasjedanju Upravnog odbora Udruženja penzionera Mostar, jednoglasno je donesena odluka o donacijama. Ova donacija će podržati penzionerska udruženja pogođena recentnim katastrofalnim poplavama i klizištima.

Finansijska pomoć udruženjima

Predsjednik mostarskog Udruženja, Izet Šehić, potvrdio je da će po 2.000 KM biti uplaćeno na račune udruženja u Jablanici i Konjicu. Također, Fojnici će pripasti 1.000 KM, kao i Udruženju Bilalovac-Kiseljak i Udruženju umirovljenika Općine Kiseljak.

Namjena sredstava

Šehić je istakao da su ova sredstva namijenjena isključivo članovima udruženja koji su pretrpjeli štetu. Pomoć koja se pruža nije samo finansijska podrška, nego i znak solidarnosti. “To je mali znak pažnje, ali i poticaj da i druga udruženja krenu našim stopama”, dodao je Šehić.

Izvori donacija

Važno je napomenuti da ova sredstva nisu izdvojena iz članarina. Donacije su obezbijeđene kroz saradnju s različitim humanitarnim organizacijama tokom godine. Ova inicijativa pokazuje snagu zajedništva među penzionerima i njihovom željom da pomognu najugroženijima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -