Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSDP ostvario značajan uspjeh na lokalnim izborima u Sarajevu

SDP ostvario značajan uspjeh na lokalnim izborima u Sarajevu

Rezultati izbora

Predsjednik SDP-a Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, istakao je da je stranka postigla izvanredne rezultate na lokalnim izborima. U poređenju s izborima iz 2020. godine, SDP je povećao broj načelnika i vijećnika.

Povećanje broja načelnika

U svim sarajevskim općinama, SDP je sada na čelu s dva načelnika, Irfanom Čengićem i Benjaminom Karićem. Šteta je naglasio da su zadovoljni radom svojih kandidata, koji su pokazali visok nivo kompetencije i predanosti.

Pobjede na općinskim nivoima

Iz SDP-a su izvijestili da su zajednički kandidati, poput Nermina Muzura u Ilidži, Srđana Mandića u Centru i Amara Dovadžije u Ilijašu, ostvarili pobjede. Ovi rezultati potvrđuju rast stranke unutar Kantona Sarajevo.

Izloženost i zahvalnost

Šteta je izrazio zahvalnost svim građanima koji su podržali stranku, kao i kandidatima na fer kampanji. Pored toga, pohvalio je medije za profesionalno izvještavanje, posebno u vrijeme poplava u kantonu.

Nastavak rada i odgovornosti

SDP planira usmjeriti svoje resurse na pomoć građanima pogođenim katastrofom. Šteta je poručio da će stranka nastaviti raditi kao glas svih ljudi u Sarajevu, s još većim entuzijazmom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -